Saturday, May 24, 2008

~Usrah Lazat, Lemak Berkrim~









assalamualaikum...

waaa, kne tagged!! mcm tag team lax... layaaaan, bgs gax abg Don kte men tag2... br de idea nak update blog... huhu... btw, lmbt post sbb nak tgg lps usrah, br cm fresh ckek. maklumlah... usrah 2 mgg skali, sbb dok jauh2...

msg2 ade pengalaman sndr, so nak cte gax ape itu usrah bg ana... w'pun scr meluas nya sama.. tp ade certain things yg buat usrah tu special bg individu tertentu dr aspek2 berbeza... moga dpt luaskan persepsi org terhdp usrah.

(panjang uh intro, huhu)

[1*] Berapa lama anda dah sertai usrah?

Da ikot ms kecik2 dlu, umo 6 taun kowt. blajo bce quran, ng mkck2 MSM kat UK dlu. dlu naqibah Mkck Rahimah, skali la ng dak2 pompuan.. ala, ms kecik2.. huhu.. pegi pown sbb nnt dpt mkn2, p2 kdg2 tgk katun sama2. hehe. then, ms kat skolah ikot la memanjang smpi f5. tp sayang, ms f5 naqib x bpe serius, sbb bz. (ustaz la katakan). so x dpt rs nikmat usrah. then, ms kuar skolah tercari2, dan akhirnya ms di INTEC dpt bersama ng teman2 yg sgt best. w'pun ade yg da knal lama, tp rs mcm br knal yg sebetul2nya ms seusrah di INTEC.

(Abg Saifuddin, Haq, Naufal, Faiz)
(Akh Mauludi, Akh Rusdi, Akh Cahyo)


[2*] Bagaimana anda boleh sertai usrah?

ntah, Automatic kowt... huhu, sbb Wajib ms kat skolah. tp rsnya, yg pntg keinginan kita untuk perbaiki diri. ble2 jek org blh sertai, ramai jek yg ajak, antara nak ng xnk jek. ble lg nak baiki dr kalu bkn ms nie? xkn nak baiki dr kat CC... huhu

[3*] Kenapa anda menyertai usrah?

mula2 terpaksa... sbb ms kecik2 tu umi soh pg. tp besh sbb dpt makn free. but, blh jek lps SPM nak berhenti ikut usrah, sbb da x wajib (kat skolah wajib) but mgkn kejelesan timbul sbb rakan2 ana ramai da mula serius ms di sekolah tp ana msh terkapai2. nak gax rs kemanisan usrah tu, so mula la bersmgt.

[4*] Tiga perasaan anda setelah menyertai usrah

Lazat
Enak
Berkrim

[5*] Lima perkara yang anda dapat selama menyertai usrah

*Dapat Perbaiki Diri dgn kefahaman yg jelas (diri ini terlalu byk kekurangan)
*Dapat Rs Kemanisan Ukhuwah, sbb usrah bermula bila usrah berakhir.
*Rasa tenang. lg2 ble dok kat cnie, yg tempat yg maksiat beleluasa. so blh g usrah, tenag jek, rs cm de kat alam MATRIX.
*Dapat makan free, tp mula2 jek la. tu skil2 nak me"lasso" org. heh.
*Medan Amal.

Peraturan Tag:

  1. Setiap blogger mesti letakkan peraturan ini di hujung entri
  2. Blogger yang ditag perlu menjawab soalan-soalan yang dikemukakan
  3. Blogger yang ditag perlu meletakkan jawapan di dalam entri blog masing-masing
  4. Jangan lupa untuk tag rakan-rakan blogger yang lain
  5. Jangan lupa untuk maklumkan bahawa mereka telah ditag dan perlu membaca blog anda
  6. Blogger yang ditag dikehendaki untuk tag lima orang blogger yang lain
Nak Tag.....

'Asim


Naufal

Hilal

Hakim

Nadhirah

Aliah

Buat jg x buat...

W'salam..

7 comments:

HambaAllah Yang Memakmurkan said...

Lazat
Enak
Berkrim


Ape kes..haha~

아마르 (AMMAR) said...

tu lah perasaan daku apabila makan mnde2 yg lazat, enak berkrim...

-nadhirah ar- said...

takkan ade siapa yg bisa menafikan betapa

Lazat
Enak
Berkrim

yang dinamakan usrah..yang belum rasa tuh,sebabnya belum btl2 serius..

a'ah kan kita ni usrah sebab dh diaturkan..

mcm kt lahir2 dah dpt title beragama Islam

berbeza org yg dpt usrah dgn mencari berbanding yg dah diaturkan..

apa btl ya??

아마르 (AMMAR) said...

haa, betul2... (gaya upin ipin)

x semestinya bnda yg kita dpt, kita nak bnde tu...

cnth, penyakit... kita dpt tp kte xnk...

tp mnde yg kita cr, semestinya kita nak...

mcm aiskrim paddle pop, kita cr, beli, mesti makan...

xkn de org yg cr, beli, p2 buang...

same goes 4 muslims and all mand kind..

ka8ersz701 said...

emm!! mak spe la tu ek? llala.. men2 jer.. ana ade jgak usrah yg skola buat tpi ana blom dpt nikmat nye enak] lazat] n berkrim].. nnt ana crik yek kt eruk mne ntah ana dpt jumpe nikmat uh.. nnt klo ana jumpe naa ksie nta 10 %.. nnt anta order @ kirim kt ana k.. ngeh3..

Saifuddin said...

salam
from all of us here
to you far over there

아마르 (AMMAR) said...

hehe... thx 4 the visit... :)

all the best ntk antum sume...